papier scheppen en bedrukken met liefde voor de natuur

Laat je inspireren door het inkt atelier!

Het Inkt Atelier is een creatieve broedplaats die draait om het experimenteren met papier en inkten. Het is een bruisende plek midden in een prachtige oude fabriek; De Gruyter Fabriek.

Met veel liefde voor het ambachtelijke maakproces en een groot hart voor natuur en milieu wordt hier gedrukt, geschept en geëxperimenteerd met diverse soorten inkt. Duurzaamheid staat hier hoog op de agenda. Het zijn oude ambachten in een duurzaamheidsjasje.

Laat me je meenemen op een inspirerende reis langs druktechnieken en de vele papierschepmogelijkheden. Tijdens de cursus of workshop begeleid ik je met aandacht en tijd voor jouw ideeën. Ik deel mijn vakkennis en ervaring met veel vrolijkheid en een ongebreideld enthousiasme.

Illustratie van de Vertelvogel

workshops met papier en inkt

Met vragen over grafische technieken ben je bij mij aan het juiste adres. Ik heb veel ervaring en kennis in huis. 

Op het inkt atelier kan echt een heleboel. Zo staan er twee persen tot je beschikking tijdens een cursus of workshop. Ook als je zelfstandig wil komen werken kun je deze gebruiken. Dus… heb je altijd al eens zelf willen scheppen en bedrukken? Maak dan een afspraak voor een workshop en ga aan de slag met papier en inkt op de drukpersen van het inkt atelier.

Heb je vragen over één workshop of artikel in de webshop, of heb je een leuk idee dat je graag uit wil voeren? Neem dan contact op!

Judith Rosema aan het werk in het inkt atelier

Judith Rosema: een Expert in creativiteit

Het Inkt Atelier is Judith Rosema; Kunstenaar  - Illustrator - Creatieve duizendpoot - Duurzaam ondernemer - Kunstvakdocent - Tuinvrouw - Moeder & Geliefde

In 2000 studeerde ik af aan de kunstacademie in Den Bosch. Hier vind je wat van mijn autonome werken.

Ik heb een voorliefde voor papier… en alles wat op papier gebeurt. Papier is een eerlijk materiaal. Papier is gewoon papier, maar papier wordt persoonlijk als je er op gaat werken. Alles wat je op papier doet, schrijven, tekenen, afdrukken, vouwen, blijft altijd zichtbaar. Ook al probeer je het uit te gummen, weg te vegen, te verdoezelen of de vouw eruit te strijken, het blijft zichtbaar. ( Heel anders dan wanneer je schildert op een doek, daar kun je eindeloos overheen schilderen.)  Eigenlijk vind ik dat soort foutjes juist charmant. Het maakt je tekening nóg interessanter, je gedrukte beeld nóg intenser en je schrijfwerk getuigt van spontaan werken.

Door zelf je papier te maken wordt alles wat je daarmee maakt natuurlijk nog leuker en persoonlijker!

Ook maak ik illustraties voor boeken en verhalen. Kijk hier voor mijn illustratieve werk.

blogposts van het inkt atelier

IMG_4721

Kunst & Natuur

Gisteren gaf ik een inspiratieworkshop over Kunst & Natuur i.s.m. IVNnatuureducatie en Kunstloc, aan leerkrachten van diverse basisscholen.  Mensen gooien de bloemen weg als ze verdort raken.Maar er zit schoonheid...
zoveel leuks blogpost

Zoveel leuks…

Er gebeurd zoveel leuks in mijn leven...ik mag zoveel mooie workshops geven,aan jong, oud en alles wat er tussen zit,ik word daar echt een heel gelukkig mens van. *Zo waren...
Schepper-de-schep

Schepper-de-schep

Papier scheppen; met bloemblaadjes, mooie woorden en spreuken.Opa & oma kwamen samen met hun kleindochters naar Het Inkt Atelier voor een workshop papier scheppen. Het was een verjaardagscadeau voor beide...