Herinneringspapier

Herinneringen om te koesteren

TV programma Eigen Huis en Tuin besteedde aandacht aan het herinneringspapier. Ze kwamen filmen op Het Inkt Atelier. Wil je het filmpje terug kijken? Dat kan! Bekijk het filmpje hier!

Op deze pagina vind je informatie over de verschillende producten en workshops die Het Inkt Atelier aanbiedt rondom herinneren/gedenken.

  • Herinneringspapier (Losse bladen, mooi verpakt in een houten mapje)
  • Een Koesterboekje maken (workshop)
  • Gedenkkaarten

Liefdevol herinneren met gedenkpapier

HERINNERING AAN LIEFDE

Herinneringspapier; papier dat ik maak met de bloemen van de uitvaart. Om te gedenken, om troost bij te vinden.

De bloemen van de uitvaart conserveer ik door ze te verwerken in handgeschept papier. Dit papier kan ingelijst worden in een verdiepte lijst, in een mooi kastje neergezet worden of verdeeld onder de nabestaanden.

Een variatie aan bloemen; groot, klein, rond, grillig, alle kleuren, grassen en bladgroen kunnen in het herinneringspapier verwerkt worden.

Herinneringspapier laten maken is een vorm van rouwverwerking. Zie het als een ritueel, als zingeving. Het zorgt voor verbinding.

herinneringspapier geel en roze

Wil je herinneringspapier laten maken?

Herinnering aan een magische dag!

HERINNERING AAN LIEFDE EN VERBINDING 🌞

Herinneringspapier kan ook blije gebeurtenissen conserveren.
Bruiloften en bijzondere verjaardagen bijvoorbeeld.
Bloemen waar de zon in schijnt.
Papier wat iedere keer een lach op je gezicht tovert ☺️🌞❤️

Lijst het papier mooi in in een verdiepte lijst. Prachtig is dat.
Een liefdevolle herinnering aan een magische dag.

 

 

herinneringspapier

Het Koesterboekje: Een bundel vol liefde

Het koesterboekje bestaat uit handgeschepte vellen papier die gemaakt zijn door jouw oude brieven en boeken te recyclen; we vangen jouw herinneringen in nieuw papier.

Een koesterboekje maken is een persoonlijk proces. Een veilige omgeving is daarom belangrijk. Deze workshop is te boeken met je familie, vrienden. Het is een liefdevol en troostrijk proces om het koesterboekje te maken. Jouw handgemaakte vellen papier bundelen we en binden we in tot een boekje… een boekje om te koesteren.

Koesterboekje
koesterboekje genaaid
gedenkkaarten blauw
gedenkkaarten warm

gedenkkaarten

Gedenkkaarten zijn stuk voor stuk unieke handgemaakte kaarten met echte natuurdrukken. Te gebruiken als herinnering of bedankje na een uitvaart of bruiloft. De achterkant is te gebruiken voor een persoonlijk bericht.

gedenkkaarten

Gedenkkaarten zijn stuk voor stuk unieke handgemaakte kaarten met echte natuurdrukken. Te gebruiken als herinnering of bedankje na een uitvaart of bruiloft. De achterkant is te gebruiken voor een persoonlijk bericht.

gedenkkaarten blauw
gedenkkaarten warm