Mobiele Druk Brigade

Print the streets!

De Mobiele Druk Brigade

Op zaterdag 12 oktober trok de MDB (Mobiele Druk Brigade) de stad in om de grondjuwelen van Den Bosch veilig te stellen met rollers, inkt, katoenen tassen, papier en een stapeltje shirtjes.
Met een bakfiets vol spullen reisden we door Den Bosch volgens een vooraf bepaalde route.
Onze start was op de Parade in Den Bosch. We zetten pionnen neer met rood/wit afzetlint, trokken de inktpot open en rolden de putdeksel in. Mensen stopten om te kijken wat we aan het doen waren, keurig achter het lintje bleven ze staan. Twee kinderen werden enthousiast en riepen dat ze ook zo’n putshirt wilden. Dus stuurden we ze naar de winkel om een shirt te kopen om hen even later op een andere plek weer te treffen. Het ene kind wilde deze put, het andere kind de volgende put. Dus… dat deden we! Er kwam steeds meer publiek, mensen wilden een prent voor aan de muur, iemand bracht zelfs een jasje wat we mochten bedrukken.
Het was zaterdag, dus veel mensen in de stad, al die mensen gaven toffe reacties. Zelfs de stadswacht die een kijkje kwam nemen was verrast over de resultaten. We hebben alle putten keurig schoongemaakt achtergelaten. Zelfs schoner dan we ze vonden, want voordat we konden afdrukken moesten we kauwgum, mos en ander aankoeksel verwijderen. Na het afdrukken maakten we de put schoon met water uit het watertappunt van BrabantWater. De stadswacht zag alles gebeuren en glimlachte.
Wij zijn van mening dat we dit nóg eens moeten doen, want het was overweldigend leuk!

Vanaf vrijdag 1 november zijn de werken te zien in het stadhuis in Utrecht.

MDB zijn Wouter Gresnigt en ik.
Print the streets
is een project van stichting GRAFEIN.

Deel dit bericht 🠆
Posted in