Papierscheppen is net koken

Papierscheppen lijkt op koken. Ik wilde vroeger óf kok óf kunstenaar worden.
Dus die droom is helemaal uitgekomen.
Als ik tijdens een workshop papierscheppen alle cursisten met staafmixers en potten aan de gang zie gaan kan ik het niet laten om te roepen dat het hier net een keuken is!

Koken doe je mèt gevoel en óp je gevoel. Zo werkt het ook met papierscheppen. Kijk wat er gebeurd tijdens je proces en reageer daar op. Niet alles werkt hetzelfde. Een goede kok heeft een bak aan ervaring. Een goede papierschepper ook. Een cursist (@Dokwaazje) noemde me de Papierbakker….. geweldig!

Momenteel ben ik aan de slag voor Liselot van Studio HEM. Zij ontwerpt groene duurzame interieurs en tekent alles met de hand. Voor haar ontwerptekeningen ben ik de papieren mapjes aan het maken. Zo wordt het een compleet duurzaam pakketje.

Liselot koos voor de kleur paynes grey. Een kleur die het midden houdt tussen blauw en grijs met donker grijs/blauwe stipjes. Deze stipjes komen van de velletjes van bessen. Dit geeft het papier tevens zijn kleur.
Als ik het papier van de pers af haal voel ik me alsof ik een supergrote taart heb gebakken; een blueberry pie.

Papierscheppen gaat gepaard met veel water. Het liefste zou ik regenwater gebruiken, maar dat is hier nog niet haalbaar. Het water wat overblijft na het scheppen heeft altijd een zeer rijke kleur.
Zonde om weg te gooien natuurlijk, dus hiervan maak ik inkt. Botanische inkt.
Door de pigmenten er uit te filteren verkrijg je een zeer rijke kleur. Die kleurstoffen kun je op diverse manieren aanlengen en gebruik ik om mee te schilderen, stempelen, tekenen en schrijven.

Er wordt op Het inkt Atelier bijzonder weinig weggegooid. Alles is wel bruikbaar.
Ik moet alleen zorgen dat het hier niet dichtslibt ….. 😉Deel dit bericht 🠆
Posted in