Creatieve retraite – Veldwerk en Grasgeheimen – 9 t/m 11 mei 2025

0.00 incl. Btw

Creatieve retraite op 9 t/m 11 mei 2025

 

Categorie:

Beschrijving

VELDWERK & GRASGEHEIMEN

Een creatieve retraite… je hart op expeditie

Daar in de graslanden tussen de oude beukenlanen ligt een verborgen omheinde tuin. Een creatief paradijs waar de tijd verdwijnt onder het oeroude ritme van je spelende handen. Judith Rosema en Miranda van Dijk nemen je mee op een natuurlijke en kunstzinnige expeditie in velden vol grasgeheimen.

Ga met ons mee!

Op een oude tuindersboerderij grenzend aan uitgestrekte weilanden in de Achterhoek hebben we een heerlijk veldlab gecreëerd. Licht schijnt gefilterd door de vele ramen, de geur van jasmijn komt je tegemoet … 

Drie volledig verzorgde dagen ben je hier zo welkom. Judith en Miranda laten hun ambacht en natuurverbinding samensmelten tot inspirerende en speelse technieken. Kunstvormen waar jij volop mee kunt experimenteren. Buiten in het veld en in het atelier in het hof.

Spelen met je handgeschepte papier, de plantenwereld door een loepje, bakjes botanische inkt, prenten van boterbloemen, dansende pennen in je schrift, spiegelingen in wuivend riet … Laat je verwonderen. Inspireren. 

Hier kan je alles achterlaten. Helemaal jezelf zijn. Creëren wat je hart je wilt vertellen of wat het gras je toefluistert. Leren door het gewoon te doen, uitproberen, frummelen. Opgaan in oeroude ambachtelijke bewegingen. Rust in je hoofd, rust in je lijf.

Je veldboek wordt gevuld met papier van gras en bloemen, schetsen en tekeningen van zelfgemaakte plantaardige inkt, woorden en poëtische zinnen gevonden in botanische boeken… tot je hoofd stil is, je wangen rood, de tijd is verdwenen en de stilte het geheim van het gras in je oor fluistert. 

Zucht…

Ga je mee?

 

WAT KUN JE VERWACHTEN?

De expeditie is volledig verzorgd van je slaapplaats, de maaltijden onder de kapschuur tot de kunstgereedschappen. We werken samen met de natuur in de velden en bossen rondom het Hof. Verrijk jezelf met nieuwe kennis, nieuwe maaksels, nieuwe technieken en verras vooral jezelf. Je gaat misschien wel dingen doen waarvan je dacht ze niet te kunnen…. een heerlijk gevoel om mee naar huis te nemen. 

Wat neem je nog meer mee terug?

 • Een expeditie kan niet zonder een goed gevuld veldboek vol aantekeningen, experimenten en plantmaterialen.
 • Een vernieuwde kijk op planten en hun mogelijkheden 
 • Nieuwe vaardigheden en kennis opgedaan tijdens het veldwerk
 • Grassprietjes in je haren
 • Velden vol inspiratie
 • en natuurlijk sstt… de geheimen van het gras

Judith en Miranda vullen elkaar prachtig aan in hun liefde voor de natuur. Deze liefde, voor natuur, kunst en ambachten brengen ze graag op jou over. Rijk ga je weer naar huis. Met blozende wangen en een liefdevol gevoel, voor jezelf en voor de natuur. 

 

Over ons

Judith Rosema

Judith neemt jou mee in de wereld van oude ambachten, tekenen, schilderen en grafische technieken. Planten zijn haar meer dan lief. Ze tovert ze om in papier, weet hun tinten en kleurnuances te vangen in inkt en verf en bovendien kan ze hun ziel afdrukken op haar zelf geschepte papier. 

 Inspirerend en kleurrijk Instagram @Hetinktatelier

Miranda van Dijk

Miranda leert jou bijzondere manieren om in verbinding te komen met jezelf en de natuur om je heen. Ze weet hoe intuïtief schrijven je hiermee zal helpen. Planten zijn haar muze en haar grootste spiegelingen. Ze deelt haar speelse en experimentele schrijftechnieken met jou. Bovendien zal ze het niet nalaten om poëtische en ontroerende verhalen bij het vuur te vertellen.

Verstillend, poëtisch en tikkie speels Instagram @puuranders 

 

De locatie

Hof van Kairos

Het Hof van Kairos is een prachtige plek verscholen in de Achterhoekse natuur. Hof betekent omheinde tuin. De Hof bevindt zich in en om het achterhuis, het omgebouwde deel van een voormalige tuindersboerderij. Er is een fijne zitkamer, een groepsruimte en een heerlijke eetruimte. Alles met openslaande deuren naar de tuin. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich 5 eenpersoonskamers en 5 tweepersoonskamers. Op de eerste verdieping vind je een grote badkamer met 4 douches en 5 wastafels.

De ruime tuin grenst aan het weiland. Er is een grote kapschuur waar we kunnen genieten van de opkomende zon. Het atelier in de tuin heeft prachtig licht.

De naam Kairos verwijst naar de tijd voorbij de gewone kloktijd. Naar de tijdloze ruimte.

 

Catering

Ruud van Tienen

Ruud is een professionele kok met een passie voor biologische en gezonde voeding. Elke hap die je vandaag neemt, maakt de mens van morgen. Voeding gaat over verbinden, creativiteit, transformatie en het leven vieren. Met deze visie in zijn hoofd tovert hij met liefde gevarieerde, vegetarische maaltijden op tafel tijdens de retraite.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Groepsgrootte: Er is plaats voor maximaal 15 personen. De retraite gaat door bij minimaal 11 deelnemers.

Data en tijden: vrijdag 9 mei starten we om 10.00 uur en we sluiten zondag 11 mei rond 15.30 uur af.

Wat is inbegrepen:

 • 3 dagen verblijf in een eenpersoonskamer of gedeelde tweepersoonskamer (ook samen te boeken met moeder, dochter, zus of vriendin). Douche en toilet bevinden zich op de gang.
 • Bed- en badlinnen
 • Uitgebreide maaltijden, gezond en vegetarisch (2x ontbijt, 3x lunch, 2x diner) 
 • Onbeperkt koffie/thee en fruit, lekkere snack in de ochtend en middag
 • 3 dagen begeleiding door Judith en Miranda
 • Alle materialen
 • Een Veldboek voor al je experimenten, aantekeningen en plantmateriaal
 • Verblijf op een prachtige retraitelocatie in de Achterhoek

 

PRIJZEN

Eenpersoonskamer: € 850,-  all-inclusive

Bed in tweepersoonskamer: € 750,-  all-inclusive

Tweepersoonskamer: € 1500,-  all-inclusive

Douche en toilet bevinden zich op de gang.

Voorovernachting: Het is mogelijk om vanaf 20.00 uur op donderdagavond al gebruik te maken van je kamer. De meerprijs is € 54,50.

Allergie- en/of dieetwensen

Heb je allergieën of volg je een speciaal dieet? Ruud kookt met alle liefde een aangepast menu. We rekenen hiervoor mogelijk wel een meerprijs van € 5 per dag per maaltijd. Dit is afhankelijk of jouw maaltijd een aparte bereiding vraagt.

 

RESERVEREN

Om te reserveren stuur je een bericht via het contactformulier.

Geef in het formulier het volgende door:
– NAW gegevens
– telefoonnummer
– welke kamer/bed je graag wilt boeken
– of je gebruik wilt maken van de voorovernachting
– of je allergieën hebt

Binnen 3 dagen krijg je de bevestiging van je reservering en de factuur toegestuurd.
We vragen een aanbetaling van 15%. Je reservering is definitief als dit voldaan is.

Het is mogelijk het resterende gedeelte in 2 termijnen te betalen.
Voor de betaling gelden de annuleringsvoorwaarden (deze sturen we je toe).