Zomer stempelworkshop

Afgelopen weekend ging de zomer stempelworkshop van start. Buiten was de zon die dag enigszins ver te zoeken, maar in Het Inkt Atelier scheen het zonnetje stralend en rook het naar vers gebakken appeltaart en koffie.

Terwijl de deelnemers genoten van de taart en koffie of thee legde ik één en ander uit over het snijden van stempels. Diverse tips en trucs vlogen over de tafel en werden genoteerd. Taart op, uitleg klaar…. aan de slag dan maar!


Op linoleum kun je goed tekenen met een aquarelpotlood, dit geeft voldoende pigment af aan je linoleum en als je tekening niet naar je zin is veeg je het er zo weer van af.

Een prachtige bij kwam langs vliegen. Zelfs de zachte donshaartjes van de bij zijn goed gelukt. De bij kreeg gezelschap van onder andere een konijn en een vogel. Er kwamen veertjes en bloemen voorbij. In de meest mooie kleuren.

Een stempel drukt het fijnste als je hem op een stukje hout plakt. Daarmee verdeel je de druk als je hem afdrukt. Tevens ziet het er natuurlijk ook heel leuk uit. Vergeet alleen niet om hem eerst op de “voorkant” af te drukken en hem daarna pas op de “achterkant” op te plakken.

Aan het einde bestond de mogelijkheid om met je eigen stempels een tas te bedrukken. Helemaal leuk… je eigen unieke tas. Niet vergeten te strijken, want zo fixeer je de inkt 🙂

Deel dit bericht 🠆
Posted in